Diversity Dinner

Op dinsdag 17 mei heeft de zesde editie van het Diversity Dinner plaatsgevonden. Diversity Dinner is erop gericht om multiculturele studenten & young professionals in contact te brengen met toonaangevende werkgevers.

 • Tijd 18:00 - 22:00
 • Datum 17 mei 2022
 • Locatie WTC Rotterdam
 • Adres Beursplein 37, Meent 110, 3011 AA Rotterdam
 • Kosten Gratis (Aanmeldingen gesloten)
 • Kledingvoorschrift Zakelijke kleding | Bedrijfskleding
Kennismaking icon

Kennismaking

Diversity Dinner is erop gericht om studenten & young professionals met een cultureel diverse achtergrond in contact te brengen met toonaangevende werkgevers.

Dineren icon

Dineren

Tijdens een (halal)driegangen diner leren topwerkgevers en kandidaten elkaar optimaal kennen in een relaxte maar kwalitatieve setting.

Een match icon

Een match

Het doel is een match voor een baan of stage aan het diner over te houden. Er vindt daarom een zorgvuldige selectie plaats.

Inspiratie icon

Inspiratie

Laat je tijdens het diner inspireren en motiveren door interessante sprekers en draag bij aan het creëren van een inclusieve afspiegeling van de samenleving op de werkvloer.

 • Sprekers 2022
 • Comité van Aanbeveling
 • Founder
Jeannine La Rose image

Jeannine La Rose

Lees meer
Ramon Arnhem image

Ramon Arnhem

Lees meer
Vanessa Liem image

Vanessa Liem

Lees meer
Frans van Houten image

Frans van Houten

Lees meer
Jaap de Hoop Scheffer image

Jaap de Hoop Scheffer

Lees meer
Michaëla Ulrici image

Michaëla Ulrici

Lees meer
Edzard Koole image

Edzard Koole

Lees meer
Person image placeholder

Naam Placeholder

Topwerkgevers van 2022: 

Een uniek en divers diner

Op dinsdag 17 mei heeft de zesde editie van het Diversity Dinner plaatsgevonden!

 • Programma
 • Voor wie
 • Hoe het werkt

Programma van de avond

18:00 – 18:30Inloop/Ontvangst
18:30 – 18:35Opening dagvoorzitter: Jeannine La Rose
18:35 – 18:50Spreker: Vanessa Liem
18:50 – 19:20Voorgerecht
19:20 – 20:20Hoofdgerecht
20:20 – 20:35Spreker: Ramon Arnhem
20:35 – 21:05Nagerecht
21:05 – 21:15Interview Edzard Koole & Melvin Tjoe Nij
21:15 – 22:00Borrel

 

Multiculturele kandidaten met een hbo/wo studie die op zoek zijn naar een stage, afstudeeropdracht of een baan en middels dit diner graag op een informele wijze in gesprek komen met managers en recruiters van topwerkgevers.

Werkgevers die sterker willen staan met een divers team, hun talentpool willen verruimen en middels dit diner graag in contact komen met talentvolle kandidaten om een match te realiseren voor een baan of stage bij hun organisatie.

Spelregels Diversity Dinner:

 1. Per werkgever is er plek voor 8 kandidaten en 4 beslissers vanuit de organisatie.
 2. Er vinden twee selecties plaats. De eerste selectie wordt door Global People gemaakt en de tweede door de werkgever.
 3. De kandidaten worden door Global People geselecteerd en voorbereid op het diner.
 4. Leer elkaar optimaal kennen tijdens het diner in een relaxte maar kwalitatieve setting.
 5. Het doel is om naar aanleiding van het diner een match te realiseren voor een baan of stage.
 6. Maak tijdens de borrel kennis met andere kandidaten en werkgevers.

Testimonials

“Diversiteit & Inclusiviteit (D&I) is belangrijk en dankzij zulke evenementen maken wij kennis met jongeren en hun unieke verhalen.”

Buddy

Defensie van Koninklijke Landmacht

“Unique aan tafel bij Global People diversity diner! succesvol matchen met mooie mensen.”

Alma Buitendijk

Unique

''Gisteren heb ik samen met mijn collega’s mogen genieten van de 7e editie van Diversity Dinner. Ik zat aan tafel met super leuke mensen en heb geweldige gesprekken gehad. Als startende Diversity Recruiter was het voor mij essentieel om in gesprek te komen met de doelgroep en te achterhalen waar ze tegen aan lopen. Het was ook fijn om met ervaren collega’s te sparren over hoe zij diversiteit aanpakken binnen verschillende branches. Het maakt mij ontzettend blij om te zien hoeveel organisaties de eerste stap willen zetten richting een meer divers en inclusief werkomgeving. Een speciale dank aan de sprekers die met een open hart hun inspirerende verhaal hebben gedeeld. Uiteraard heb ik ook heerlijk gegeten.''

Nesca Sint Jago

Corporate Diversity Recruiter Unique

“Zoveel mooie mensen, zoveel inspiratie en zoveel talent, het was een TOP avond.”

Raya Soekarnsingh

De Nederlandsche Bank

“Wat was dit een geweldige avond zeg! Ik heb de gesprekken met de kandidaten zeer positief ervaren. Daarnaast hebben de verhalen van de gastsprekers mij ook erg geinspireerd en zijn er een aantal uitspraken die mij zijn bijgebleven.”

Faith Yilmaz

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

“Wat een tof initiatief en zo fijn om hier talenten te ontmoeten.”

Petra Pleunis

EY

“Students and young professionals who look like me, were given the opportunity to look inside the kitchen of several huge and established organisations/companies for employment opportunities. It was a relaxed, wonderful dinner and very much inspiring.”

Samany Bruynder

Kandidaat Diversity Dinner 2022

“When we listen and celebrate what is both common and different, we become wiser, more inclusive, and better as an organization.” Diversiteit wordt steeds belangrijker binnen onze maatschappij en dit is ook de reden geweest waarom ik erg onder de indruk was van #DiversityDinner en hoe de focus ligt op het werven van young professionals met culturele diversiteit. Bedankt aan Lexence N.V. voor de kans om in gesprek te gaan over diversiteit en inclusiviteit. Dit was een eer geweest en een mooie ervaring. Global People heeft fantastisch werk geleverd om dit te organiseren!

Fitzgerald Koolman

Rechtenstudent

Via het Diversity Dinner heb ik een veel beter beeld gekregen van de werksfeer bij de Volksbank. De recruiters en vertegenwoordigers van de Volksbank hebben hierbij in een zeer informele, maar zeker informatieve manier, veel verteld over de bank en hoe het is om daar te werken. Ook werd er gesproken over hoe het bij hen zit wat betreft culturele diversiteit en hun kijk op het thema. Hieruit valt te concluderen dat deze bank zich ook actief inzet voor meer multiculturele diversiteit op de werkvloer. Na ons gesprek heb ik persoonlijk veel meer interesse gekregen om na het afronden van mijn studie een loopbaan carrière te beginnen bij de Volksbank. De recruiters en vertegenwoordigers waren zeer ontvankelijk en al gauw werd er meegedeeld dat eenieder welkom is bij het kantoor van de Volksbank voor een koffiegesprek om zodoende meer te weten te komen over het werken bij deze bank.

Shafier Saboerali

Student MSc Corporate Finance

Gisteravond (15 juni 2021) tijdens Diversity Dinner heb ik de kans gekregen om kennis te maken met een super leuke groep studenten met verschillende achtergronden. Behalve de goede gesprekken die we met elkaar hadden, hebben we ook ontzettend veel met elkaar (en om elkaar) gelachen. De sfeer was gemoedelijk en open, en iedereen deed vol enthousiasme mee. Kortom, het was een groot succes!!

Eva Dankers

Corporate Recruiter bij de Volksbank

Nothing brings people together like good food. Een paar weken geleden heb ik een uitnodiging gekregen van Global People om deel te nemen aan het Diversity Diner. Wat ben ik blij dat ik ja heb gezegd! Tof dat Global People zich inzet voor diversiteit op de werkvloer en mij de gelegenheid gaf om een leuk en casual gesprek te voeren met Lexence onder het genot van een etentje (op afstand). Bedankt voor deze leerzame en inspirerende avond!

Shannon Ramman

Juridische medewerker bij Belastingdienst

Ik heb me tijdens het diner laten inspireren en motiveren door interessante sprekers. Naast het delen van een maaltijd, heb ik ook kunnen netwerken en mocht ik aan tafel zitten met Sjoerd-Kelum van Rijsingen & Peter Swinkels PVH Corp. Super bedankt voor deze speciale avond waar ik veel heb kunnen leren over PVH en voor alle tips voor een toekomstige stage/baan bij Tommy Hilfiger.

Samia Ouchen

Student BBA International Business

Ik heb een gezellige avond gehad en veel mensen leren kennen. Het eten was lekker en soms kwam ik er niet eens aan toe vanwege de interessante gesprekken die ik aan het voeren was. Het was tevens ook waardevol om de inspirerende verhalen van de gastsprekers aan te horen. Het diner met de werkgever en deelnemers heb ik als leerzaam ervaren. Ik heb de mensen aan tafel leren kennen, ervaringen gedeeld en informatie uitgewisseld. Over de werkgever bij wie ik aan tafel zat kan ik zeggen dat de medewerkers erg open en vriendelijk waren.

Buse Avşar

Student MSc Public Administration | Pedagoog

De relevante toespraken en het enthousiasme van mijn mede-dineerders hebben ervoor gezorgd dat dit evenement een hele positieve ervaring voor mij is geweest. Ook waren de aanwezige bedrijven niet de minste. De aanwezigheid van kwalitatief goede bedrijven heeft het naar mijn inzien voor veel studenten zeer aantrekkelijk gemaakt om zich voor dit evenement aan te melden. Al met al vond ik dit een zeer mooi, relevant en impactvol evenement dat tevens de toegevoegde waarde van diversiteit binnen bedrijven benadrukt.

Yasar Yigitturk

Account Manager bij ITR Connect

Ik heb het Diversity Dinner als een hele nuttige avond ervaren. Wat ik heel fijn vond aan de avond was voornamelijk hoe het diner plaatsvond en georganiseerd was. Ik vond het heel inspirerend om te luisteren naar de sprekers tussen de verschillende eetgangen door. De verschillende eetgangen zorgden er ook voor dat de werkgevers konden rouleren. Hierdoor kon ik een gesprek aangaan met zowel de verschillende medewerkers als de kandidaten aan tafel.

Zebaish Masood

Junior Consultant Energy & Sustainability bij Berenschot

Ik heb een hele mooie avond gehad en het was absoluut nuttig! Zelf was ik er nog niet uit welke richting ik na mijn studie op zou willen gaan en twijfelde ik of de advocatuur bij mij zou passen. De verhalen van de officieren van justitie hebben mij geïnspireerd en ik ben daardoor enthousiast geworden over het traineeship bij het OM. Ik heb alvast vragen gesteld over het selectieproces en de vereisten, zodat ik na het afstuderen kan solliciteren. Diversity Diner heeft mij in ieder geval geholpen bij het maken van een keuze!

Tülin Güzelsari

Student-stagiaire bij Baker McKenzie

Het was een enorm leerzame ervaring om bijeen te zijn met allemaal kandidaten met hetzelfde doel, en met de vertegenwoordigers van grote bedrijven. Voor het diner heb ik kennis kunnen maken met een aantal kandidaten, wat voor mij de eerste keer was in een netwerkgelegenheid. Tijdens het diner heb ik leuke gesprekken gehad. Het leek mij de ideale situatie om mijn netwerk te verbreden en te kijken naar mogelijkheden voor een bijbaan. Dit laatste heb ik kenbaar gemaakt en behoort zeker tot de mogelijkheden.

Omar Fye

Masterstudent Culture, Organization and Management

Ik vond het Diversity Dinner enorm inspirerend en heb sowieso positieve energie meegenomen van de dag. Ik heb ook wat nieuwe dingen geleerd over hoe ik mij het beste kan presenteren en wat er allemaal mogelijk is voor mij.

Samir Mustafa Negash

PhD Candidate aan de Leiden University

Magazine

Bestel bg
Ticket #1