mei 21, 2024

10 Tips: Jouw stappenplan naar succes tijdens Diversity Dinner

10 Tips: Jouw stappenplan naar succes tijdens Diversity Dinner Image

Ben jij geselecteerd om deel te nemen aan Diversity Dinner 2024? Zorg dat je goed voorbereid bent met deze tips & tricks!

1. Wees op tijd; neem de Diversity Dinner trein!

Zorg ervoor dat je op tijd komt en tijdens de banenmarkt aanwezig bent. Op deze manier kan je los van de werkgever waaraan je bent gematcht tijdens het diner, ook kennismaken met de overige deelnemende werkgevers! Dus plan vooruit, gebruik een routeplanner en maak gebruik van de exclusieve Diversity Dinner trein om er zeker van te zijn dat je alles uit jouw deelname van Diversity Dinner kan halen. Meld je dus aan voor de trein en krijg een QR code!

2. Dresscode; you never get a second chance to make a first impression.

De eerste indruk die je achterlaat bij potentiële werkgevers is enorm belangrijk, dus het is tijd om je beste outfit uit de kast te halen. De dresscode voor het Diversity Dinner is zakelijk. Door je gepast te kleden, laat je zien dat je serieus bent over je toekomstige carrière en vergroot je je kansen op een positieve indruk bij jouw potentiële toekomstige werkgever!

3. Ready, set, prep!

Bij het diner zijn veel topwerkgevers aanwezig, waardoor er volop carrièrekansen zijn. Goede voorbereiding is essentieel: verdiep je in de bedrijven, kijk in de app met welke collega’s je van het bedrijf in gesprek kan gaan en bedenk gerichte vragen. Dit toont interesse en pro-activiteit, en vergroot je kansen op succes.

4. Jezelf introduceren? Oefen jouw elevator pitch

Tijdens de banenmarkt en tijdens het diner zal je jezelf meerdere keren introduceren. Een goede manier om dit te doen is door middel van een elevator pitch: een korte “presentatie” over jezelf waarin jouw persoonlijkheid en toegevoegde waarde goed naar voren komt. Bekijk hier 4 van onze tips om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden!

5. Bereid jouw antwoorden voor

Bedenk van tevoren mogelijke vragen die tijdens het gesprek met werkgevers gesteld kunnen worden en oefen je antwoorden. Denk aan vragen over je motivatie, sterke en zwakke punten, en hoe je met uitdagingen omgaat. Lees hier waardevolle tips voor werkzoekenden!

6. Connect met de werkgevers via de speciale Diversity Dinner event-app!

Een leuk match gevonden op het diner en/of de banenmarkt? Maak dan gelijk op het event een connectie via de event-app. Ook als er niet direct concrete vervolgstappen zijn afgesproken, is het belangrijk met de werkgever in contact te blijven.

7. Connect met de werkgevers op LinkedIn

Voeg de collega’s die je hebt gesproken toe op LinkedIn en stuur hen een bericht. Ook als er niet direct concrete vervolgstappen zijn afgesproken, is het belangrijk om een connectie te maken via LinkedIn.

8. Zorg voor een sterk cv

Word jij n.a.v. Diversity Dinner uitgenodigd voor een gesprek of oom te solliciteren op een specifieke functie? Houd er dan rekening mee dat je jouw CV moet aanleveren. Onze ervaring leert dat 80% va de cv’s die wij beoordelen niet voldoende de kwaliteiten van een kandidaat weergeven. Dit leidt ertoe dat potentiële werkgevers deze kandidaten als ongeschikt afschrijven, terwijl velen eigenlijk wel geschikt zijn. Ga dus kritisch aan de slag met jouw CV: Lees hier onze tips en tricks voor het cv!  

9. Reflecteer op jouw deelname

Neem de tijd om op jouw deelname te reflecteren. Denk na over de gesprekken die je hebt gevoerd, de gestelde vragen en jouw antwoorden. Identificeer sterke punten en gebieden waarop je jezelf kunt verbeteren voor toekomstige gesprekken. Gebruik de ervaring om jezelf verder te ontwikkelen en te groeien in je zoektocht naar een baan of stage.

10. Niet de juiste match gevonden;  contact Global People!

Ongeacht of je wel of geen match hebt gevonden voor een baan of stage, heb jij als het goed is jouw zakelijke netwerk goed kunnen uitbreiden. Gebruik dit nieuwe netwerk om jouw kansen te vergroten en deuren te openen. Tevens ben je vanaf nu ook onderdeel van ons Global People netwerk. Neem vooral contact met ons op als wij je verder kunnen helpen!

Door deze tips te volgen, kun je het maximale uit het Diversity Dinner halen, jezelf professioneel presenteren en je kansen op een succesvolle carrière vergroten. Veel succes!

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!