November 06, 2023

IT Recruiter bij Global People

Ben jij een recruiter met IT-ervaring/affiniteit en heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen op het gebied van Diversiteit & Inclusie? Dan is Global People op zoek naar jou!

Als IT Recruiter bij Global People ben jij samen met jouw collega’s centraal aanspreekpunt voor onze klanten en voor onze kandidaten. Om ervoor te zorgen dat het recruitmentproces zo voorspoedig mogelijk verloopt, ben jij veelvuldig in contact met zowel hiring managers (werkgevers) als kandidaten. Wij brengen jou zo snel mogelijk up-to-speed over het onderwerp Diversiteit & Inclusie! Zo zal jij jouw kennis weer gaan overdragen richting klanten en coach je kandidaten met het doel hun sociale- en zakelijke vaardigheden  (en daarmee hun kans op een baan) te vergroten.

Wij merken een enorme vraag naar onze dienstverlening. Help jij ons mee?

Over de functie

Global People vult IT vacatures in via o.a. het Global People Excellence Programma. Dit detavast-traject begeleidt en coacht ambitieuze kandidaten van junior- tot seniorniveau naar verschillende IT posities. Ook geven wij advies aan de opdrachtgever over hoe hij of zij nog meer uit de medewerker haalt. Klanten waar wij succesvol geweest zijn, behoren tot de top van BV en Bestuurlijk Nederland. Denk aan de Rabobank, NIBC Bank en Gemeente Den Haag. Voor deze manier van werven kijken wij op een andere manier naar kandidaten. Wij kijken niet alleen naar wat iemand nu kan, maar ook waar iemand naartoe kan groeien. Hiring for attitude in plaats van hiring for skills. De IT Recruiter die wij zoeken, moet goed in staat zijn door het CV van de kandidaat heen te kijken om de volledige potentie te kunnen zien. En dit vervolgens te vertalen naar onze klanten toe. Klinkt uitdagend toch? Los van de recruitment van IT-professionals, ben jij daarnaast betrokken bij de organisatie van onze events zoals het jaarlijkse Diversity Dinner, waarbij wij ieder jaar honderden multiculturele kandidaten koppelen aan tientallen werkgevers. Maar bijvoorbeeld ook bij het organiseren van in-house wervingsdagen bij onze opdrachtgevers. Dit alles doen wij met een kleinschalig, gezellig en enthousiast team vanuit ons kantoor in Amstelveen.

Jouw takenpakket als IT Recruitment Consultant zal onder andere bestaan uit het volgende:

 • Het actief onderhouden van een (zelf opgezette) multiculturele IT-talentenpool;
 • Het werven, coachen en begeleiden van (potentiële) kandidaten;
 • Het bouwen van duurzame relaties met klanten;
 • De verantwoordelijkheid voor het gehele recruitmentproces;
 • Het bijdragen aan de organisatie van evenementen;
 • Het geven van verschillende workshops en trainingen over o.a. CV/Motivatiebrieven & organisatieculturen


Wat vragen wij?

 • Jij hebt een hart voor Diversiteit en Inclusie;
 • Jij beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal een jaar ervaring binnen IT-recruitment of binnen een andere sector die zich kenmerkt door schaarste en complexiteit;
 • Energiek, zelfstandig en met het vermogen om verandering te stimuleren;
 • Je bent gedreven en denkt in oplossingen. Daarbij ben jij weerbaar genoeg om met verschillende persoonlijkheidstypen om te gaan;
 • Je kunt goed plannen en organiseren, schakelt snel en ook onder tijdsdruk, houd jij je hoofd koel.


Wat bieden wij?

 • Een superuitdagende en maatschappelijk relevante rol binnen recruitment;
 • Volop ruimte voor jouw ontwikkeling;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en een gunstige bonusregeling;
 • Een werksfeer waarbij diversiteit het uitgangspunt is;
 • Een functie die voor 32-40 uur in te kleden is;
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te kunnen werken;
 • Reiskostenvergoeding
 • Heerlijke gratis lunches op kantoor.

Over de organisatie

Onbewuste vooroordelen, cultuurbarrières en gesloten kringen staan een cultuurrijke werkvloer in de weg. Een gemiste kans. Voor de werknemer én voor de organisatie. Want een diverse wereld vraagt om divers talent.

Global People vormt al 15 jaar de schakel tussen werkgevers en hoogopgeleid multicultureel talent. We creëren kansen en openen deuren. We helpen organisaties aan een inclusief en sterk team en helpen multicultureel talent hun ambities waar te maken. Dit doen we op een resultaatgerichte manier, met als gevolg mooie plaatsingen bij topwerkgevers waaronder Rabobank, Gemeente Den Haag, Pels Rijcken en nog veel meer.

Tijdens Diversity Dinner, De Andere Haringpartij en de Global People Awards, ervaar je de kracht van diversiteit, maak je kennis met jong talent en rolmodellen uit de top van het bedrijfsleven, de overheid en de non-profit sector.

Krachten bundelen, expertise delen en je inzetten voor een diverse en inclusieve samenleving, voor vandaag en morgen. Hier wil jij toch ook aan bijdragen?

Solliciteren?

Word jij enthousiast van deze mogelijkheid? Solliciteer dan direct via de button! Vragen? Neem contact op met onze Manager Recruitment Stephen Arts via stephen@globalpeople.nl of 06 810 155 29.

Contracttype Eigen personeel
Dienstverband 40 uur per week
Werkvelden HRM
Werklocatie Amstelveen
Solliciteer nu

Waarom Global People?

Wij zetten jouw talent centraal en helpen je op te vallen met een sterk CV en een overtuigende sollicitatiebrief. We geven je persoonlijke feedback en helpen je bij het voorbereiden op de assessments en sollicitatiegesprekken. We coachen je tijdens het hele proces – van vacatures vinden tot de perfecte baan.
 • Persoonlijk advies over je CV en sollicitatiebrief
 • Coaching en aanscherping zakelijke vaardigheden
 • Assessmentbegeleiding en gespreksvoorbereiding

Vragen over deze vacature?

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!