Wilma Schild Image

Wilma Schild

CEO

Kan met recht de backbone van de organisatie genoemd worden. Tijdens de stageperiode van haar bacheloropleiding Communicatie aan de HES (tegenwoordig Hogeschool van Amsterdam) maakte ze kennis met Melvin Tjoe Nij. Hij had toen net het businessnetwerk The Other Network opgericht en de plannen voor Young Global People waren in een pril stadium. Een netwerk om de jonge generatie van multicultureel talent te helpen bij de de barrières op weg naar hun carrière.

Wilma, geboren in Amsterdam, heeft altijd een zeer diverse vriendenkring gehad. Daarnaast is ze getrouwd met een Pakistaanse moslim met wie ze twee zoons en een dochter heeft. Haar visie op de YGP doelstelling completeert die van de Surinaamse Melvin dus perfect. Na haar studie kreeg ze een vaste aanstelling aangeboden als back-office manager. Vervolgens hebben beiden gezamenlijk Young Global People opgericht en The Other Network (nu Global People) verder op kaart gezet. Wilma is inmiddels een gelijkwaardige partner in de onderneming. Met haar kenmerkende rust en doorzettingsvermogen draagt ze zorg voor de organisatorische, financiële en communicatiekanten van de zaak.

"Ons uiteindelijke doel is om de top van het bedrijfsleven tot een realistischere afspiegeling van de maatschappij te maken."

Andere team leden