tagiair E_Oranje Marketing (38/40 uur per week) –

tagiair E_Oranje Marketing (38/40 uur per week) – Image

Intro (formerly Introductie)

Voor de afdeling E_Oranje zijn wij per september 2024 op zoek naar een stagiair!

Over deze werkgever (formerly Organisatie)

Voetbal is de mooiste sport van de wereld. Geen sport verbindt wereldwijd zoveel uiteenlopende mensen. In Nederland heeft het voetbal ruim 8 miljoen volgers en fans, afkomstig uit alle lagen en groepen in de samenleving. Daarvan zijn er 1,2 miljoen lid van de KNVB.

Als voetbalbond organiseren we wekelijks meer dan 30.000 wedstrijden in het betaald voetbal en amateurvoetbal. Met onder meer het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen richten we ons bovendien op de wereldtop én het Oranjegevoel in de straten. Voetbal is altijd in beweging. We zetten ons 24/7 in om het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en houden.

Alles wat we doen komt ten goede aan het voetbal. Dat doen we niet alleen, de KNVB staat volop in de samenleving. Zo werken we samen met de overheid, politiek, maatschappelijke en internationale belangengroepen, mediapartijen en commerciële partners. “Voetballen doen we met en voor iedereen. Daarom willen we net zo divers zijn als onze leden, fans en partners. Zo kunnen we alle verschillende voetballiefhebbers nóg meer voetbalplezier bezorgen.”

Wat ga je doen? (formerly Functie)

Binnen de marketingafdeling van de KNVB is E_Voetbal verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van esports en gaming. Onderdeel van E_Voetbal is E_Oranje, het FC24 team van Nederland dat afgelopen zomer 2e werd op de FIFA eNations Cup. Naast dit team is E_Oranje een gaming en content platform van Oranje om de Gen-Z gamer te bereiken en te verbinden aan het merk Oranje. Hierbij wordt gedurende het voetbalseizoen de community geactiveerd met partners als KPN. Zo organiseerden we naast alle kwalificatietoernooien van E_Oranje ook een KPN E_Escaperoom.

Als stagiair op deze afdeling vervul je een ondersteunende rol bij de KNVB E_Voetbal activiteiten. Je zult nauw samenwerken met diverse afdelingen en belanghebbenden, zowel binnen als buiten de KNVB. De KPN E_Room de vast speelplek van E_Oranje is je tweede thuis en je zult bijdragen aan de invulling van een jaarrondplan.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Als stagiair krijg je uiteenlopende taken op het gebied van content, marketing, partnerships en evenementen. Proactief handelen en verantwoordelijkheid nemen zijn hierbij van groot belang. Je krijgt een grote rol in de verdere ontwikkeling van de kanalen van E_Oranje.

Taken voor E_Oranje:

 • Bedenken en creëren van wekelijkse EA FC24 content;
 • Uitwerken van contentconcepten voor bijvoorbeeld OnsOranje in samenwerking met het contentteam;
 • Beheren van de social kanalen als een ware community manager.

Andere ondersteunende taken:

 • Samenwerken met huidige partners van E_Oranje, zoals KPN;
 • Teammanagement zaken voor E_Oranje;
 • Afstemming met contentteam over content en producties voor E_Oranje;
 • Actief meedenken over de contentstrategie van E_Oranje;
 • Organiseren van FC24 events & activaties zowel online als offline.


Wie zoeken wij?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met voetbal en bekendheid met de FC24-community;
 • Een relevante opleiding, bij voorkeur op het gebied van content of marketing;
 • Je bent een goede teamwerker;
 • Je bent stressbestendig en flexibel;
 • Je kan oplossingsgericht denken;
 • Je hebt kennis van de nieuwste social media trends;
 • Kennis van programma’s als Adobe Photoshop is een pré;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wat neem jij mee? (formerly Functie-eisen)

Wat mag je van ons verwachten?

 • Uitdagende stageplek in een professionele maar informele werkomgeving;
 • Begeleiding en gezamenlijk werken aan jouw persoonlijke doelen;
 • Leerzame stage met diverse verantwoordelijkheden;
 • Sporten in de sportschool op de campus;
 • Stagevergoeding van €300,00 op basis van een fulltime stage en een reiskostenvergoeding als je geen studenten OV-kaart hebt.

Met elkaar maken we er elke dag het leukste en het beste van. Als team, voor het voetbal.

Wat bieden wij? (formerly Aanbod)

Wekelijks spelen 1,2 miljoen leden maar liefst 31.500 wedstrijden (zaal en veld) bij ongeveer 3.000 verschillende clubs in Nederland. En zijn er 400 duizend vrijwilligers actief op en langs de velden en in de kantines.

Met miljoenen supporters wordt er genoten van de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie. En samen met nog veel meer voetballiefhebbers vormen we het Oranjelegioen dat de Nederlandse elftallen naar grotere hoogtes juicht! Voetbal is een sport in beweging. Net als de maatschappij. We zetten ons 24/7 in om het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en te houden. En dat doen we niet alleen.

We werken hiervoor samen met betaald voetbalclubs, amateurverenigingen, vrijwilligers, de overheid en maatschappelijke en commerciële partners.

Meer informatie (formerly Inlichtingen)

Solliciteren? Heb je interesse in de functie en de KNVB? Herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Solliciteer dan direct via de ‘solliciteer nu’ knop! Je kunt tot uiterlijk 24 mei a.s. reageren. Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Stephen Arts, Manager Recruitment.

Versturen (formerly Solliciteren)
success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!