dec 19, 2020

RTV Rijnmond – Korpschef Henk van Essen wil meer diversiteit bij politie

RTV Rijnmond – Korpschef Henk van Essen wil meer diversiteit bij politie Image

De samenstelling van de politieteams moet meer worden afgestemd op de gebieden waarin zij actief zijn. Zo moeten agenten in bijvoorbeeld Rotterdam meer passen bij de bevolking dan nu het geval is. Dat geldt ook voor het platteland. Dat zegt de landelijke korpschef Henk van Essen.

Op basis van een investeringsagenda van de politie, het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en regioburgemeesters benadrukt Van Essen ook dat er meer wijkagenten moeten komen. 

“Onze zichtbaarheid in de wijk moet beter”, zegt Van Essen. “Mensen willen de wijkagent kennen en zelf gekend worden. Netwerken opbouwen die ook in roerige tijden kunnen worden benut. Lokale verankering is de ruggengraat van de politie.” Volgens hem zijn hier minstens 3500 extra mensen uit de basisteams voor nodig.

Van het kabinet verwacht hij minstens 600 miljoen euro om de huidige capaciteitsproblemen aan te pakken. “En dan nog kunnen we niet aan alle verwachtingen voldoen.”

Bron:
Rijnmond. (2020, 19 december). Korpschef Henk van Essen wil meer diversiteit bij politie. https://www.rijnmond.nl/nieuws/202278/Korpschef-Henk-van-Essen-wil-meer-diversiteit-bij-politie

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!