jul 13, 2022

Interview stagiaire Global People

Interview stagiaire Global People Image

Onze recruitment stagiaire Ifuela Grot heeft afgelopen week haar stage afgerond bij Global People. Wij hebben haar een paar vragen gesteld over haar ervaring als stagiaire.

Wie ben jij?

Ik ben Ifuela, 28 jaar oud en ik volg als derdejaarsstudent de opleiding Business studies met als afstudeerrichting Human Resource Management. Ik loop sinds februari 2022 stage bij Global People.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een uitdagende stage via LinkedIn. Er waren meerdere organisaties die mij een stageplek hadden aangeboden, maar voor mij stak Global People er toch echt bovenuit. Het maatschappelijk doel waarvoor Global People zich inzet, sprak mij erg aan. Het vergroten van culturele diversiteit binnen het bedrijfsleven. Toen ik Taman eenmaal aan de lijn had, voelde het voor mij meteen goed en ben ik op kantoor langs geweest voor een gesprek. Na mijn bezoek bij Global People wist ik zeker dat dit de plek is waar ik mezelf stage zie lopen.

Hoe heb je het ervaren?

Mijn stageperiode heb ik als zeer positief ervaren. Door mijn studie kende ik het recruitment-vak wel, maar dat werkt in de praktijk heel anders.   

Als stagiaire werd ik bij Global People als volwaardige collega behandeld. Alle collega’s bij Global People willen je helpen, maar je moet het wel aangeven. Naast het harde werken, wordt er natuurlijk ook veel gelachen en gegierd. Omdat Global People zo hard groeit, zijn er regelmatig bijeenkomsten en wordt er wekelijks vergaderd.

Wat heb je gedaan in jouw stageperiode?

Als recruitment stagiaire hield ik mij vooral bezig met recruitment taken. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestonden voornamelijk uit:  

 • Benaderen en searchen van potentiële kandidaten in de database;  
 • Het verwerken van nieuwe aanmeldingen;  
 • Beoordeling van de geschiktheid van kandidaten;  
 • Het voeren van intakegesprekken met kandidaten;  
 • Het inventariseren van openstaande vacatures;  
 • Matchen van de kandidaat met een of meerdere potentiële werkgevers;  
 • Het coachen van kandidaten bij het optimaliseren van hun CV;  
 • Het controleren en plaatsen van vacatures op de website van Global People;  
 • Het participeren in voorbereidingsgesprekken met kandidaten;  
 • Ondersteunende werkzaamheden bij de indiensttreding van nieuwe medewerkers en detacheerders;
 • Ondersteunende werkzaamheden bij de organisatie van wervingsevenementen;  
 • Global People vertegenwoordigen op carrièrebeurzen.

Het voeren van de sollicitatiegesprekken vond ik dan ook het leukst, omdat je nieuwe mensen leert kennen en je komt in contact met toekomstige professionals. Ook kreeg ik de mogelijkheid om buiten het HR-veld mee te werken aan het organiseren van evenementen zoals Diversity Dinner en De Andere Haringpartij. Netwerken is ook een belangrijke vaardigheid die ik hier geleerd heb.

Raad je het anderen aan?

Ik raad het anderen zeker aan om bij Global People stage te lopen. Bij Global People zijn er zoveel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tot een professional. Global People gaf mij de kansen en de ruimte om te leren, te proberen en te doen! Het bedrijf bevat een geweldig team en de sfeer is altijd warm.

Wil jij meer weten over een stage bij Global People? Bekijk dan hier de openstaande vacatures!

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!