sep 29, 2023

In gesprek met: Mahboebeh Alipour van NVWA, sponsor Global People Awards

In gesprek met: Mahboebeh Alipour van NVWA, sponsor Global People Awards Image

Blijf trouw aan je eigen normen en waarden, die maken dat jij bent wie je bent!

Mahboebeh is 36 jaar en woont met haar man Peter, zoon (6) en dochtertje (5) in het groene Bilthoven. Ze was 4 jaar toen ze uit Iran naar Nederland kwam. Mahboebeh draait al lange tijd mee in de juridische wereld als Advocaat. Sinds 2019 werkt ze voor de NVWA bij Juridische Zaken. Hier houdt zij zich bezig met zaken in relatie tot het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zoals de onderwerpen als tabak, eten, drinken, speelgoed en productveiligheid. Mahboebeh staat aan de lat voor de juridische aansturing en afstemming, zowel binnen haar team als daarbuiten. Daarnaast is signalering richting teamleiders en ministeries een belangrijk onderdeel van haar werk.

Wat betekent Diversiteit en Inclusie voor jou en jouw functie?

Ik vind het belangrijk dat we – zowel binnen het team als daarbuiten – divers zijn op álle fronten. Het publiek dat wij bedienen is ontzettend breed: van grote industriële voedselproducenten tot kleine buurtwinkels, van (online) speelgoedverkoop tot de gehele tabaksindustrie. Het is belangrijk dat we ons in kunnen leven in waar het in de samenleving over gaat. Je hebt een divers team nodig om samen tot verschillende soorten oplossingen te komen met verschillende perspectieven.

Afgelopen jaren heb ik bij de NVWA veel geleerd over diversiteit en inclusie. Op mijn huidige positie kan ik openlijk praten over mijn bevindingen en obstakels, en ik ervaar sterke steun van mijn teamleider, afdelingshoofd en directeur. Het is belangrijk dat anderen zich ook veilig voelen over diversiteit en inclusiviteit uit te spreken en dat moedig ik graag aan.

Waarom vind jij het belangrijk dat NVWA de Global People Awards steunt?

Vorig jaar woonde ik het gala bij, waarbij de toespraken van de finalisten diepe indruk op me maakten. Het was indrukwekkend om te horen welke prestaties deze individuen hebben geleverd en welke achtergronden ze hebben.

Het is inspirerend om te zien hoe mensen zich ontwikkelen, maar nog belangrijker is dat ze hun verhaal delen tijdens de Global People Awards met het grote publiek. Het is een podium waarop rolmodellen schitteren en anderen de mogelijkheden kunnen ontdekken van wat er bereikt kan worden, terwijl men trouw blijft aan de eigen normen en waarden.

Dit is waarom ik het cruciaal vind dat de NVWA deze awards steunt. Bovendien ben ik gedreven om binnen de NVWA manieren te onderzoeken om meer van dit soort inspirerende managers aan te trekken en te behouden zodat ook het management van de NVWA een goede afspiegeling van de maatschappij wordt.

Aan welke drie eisen moeten dé winnaars voor de Global People Awards aan voldoen?

Ik vind deze 3 punten erg belangrijk:

  • Maatschappelijke betrokkenheid: De winnaars openen deuren voor anderen en laten zien dat je juist door bijzondere kwaliteiten je doelen kan bereiken. Dit houdt ook in dat anderen op de hoogte zijn van hun bestaan en hen als een voorbeeld beschouwen.
  • Authentiek blijven: Het is belangrijk dat ze trouw blijven aan zichzelf en niet het gevoel hebben zich anders te moeten gedragen. Door zichzelf te durven uiten, dienen ze als een voorbeeld voor anderen.
  • Maatschappelijk bewustzijn: Ze moeten zich bewust zijn van de samenleving en de actuele kwesties die daarin spelen. Het is belangrijk om te weten tegen welke vooroordelen ze kunnen aanlopen en hier op een constructieve manier mee om kunnen gaan.

Wat doe jij zelf binnen NVWA om Diversiteit en Inclusie te bevorderen binnen de organisatie?

Diversiteit en Inclusie is een blijvend onderwerp op de agenda van de NVWA. Met een aantal collega’s hebben we onlangs ‘Kleur-Rijk’ opgericht, een netwerk binnen de NVWA voor culturele diversiteit. Hierbij zijn onze belangrijkste doelen:

  1. Actieve bestrijding van racisme en discriminatie;
  2. Kansenongelijkheid voorkomen en daarmee kansengelijkheid bevorderen;
  3. Kwesties die we tegenkomen aan de kaak stellen, maar ook het aannamebeleid bekijken, veranderen, samen met het management concrete doelen stellen en hier consequenties aan verbinden.

Daarnaast voer ik veel sollicitatiegesprekken. Daarbij probeer ik echt te letten op een divers aannamebeleid. Zo schrijf ik iemand niet direct af bij de eerste de beste taalfout, maar kijk ik waar iemand vandaan komt en welke weg iemand heeft afgelegd tot aan het schrijven van een brief. Zo geef je mensen met veel doorzettingsvermogen en inzet een kans en zorgt dit uiteindelijk voor meer diversiteit in je organisatie.

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!