nov 29, 2021

De Telegraaf: Multiculturele toppers als voorbeelden

De Telegraaf: Multiculturele toppers als voorbeelden Image

Het zijn er steeds meer: mensen met een multiculturele achtergrond die het gemaakt hebben. Zij zijn inspirerende fakkeldragers onder jongeren uit hun kring. Voor deze toppers zijn daarom de Global People-awards opgericht, die het podium bieden om hun voorbeeld uit te dragen.

Eén van de winnaars is Ramon Arnhem, een van de weinige gekleurde politiecommissarissen die eindverantwoordelijke is. ,,Durf te dromen”, zegt deze baas van 800 politieagenten in het IJsselland. ,,Maar durf net zo groot te falen”.

De Chinese onderneemster Yuwong Chou verruilde het Chinese restaurant van haar ouders voor een kantoorbaan. Nu is ze directielid en mede-eigenaar van drukwerkbedrijf ADC, met 125 medewerkers. Zij zegt: ,,Geniet van het leven. Laat elke dag lonend zijn.”

Minder dan twee procent van de leidinggevenden komt volgens Global People van niet-westerse minderheden. ,,Ondertussen blijkt dat de succesvolste bedrijven diversiteit en inclusiviteit op waarde schatten”, zegt Global People-oprichter Melvin Tjoe Nij. ,,Het is menselijk en het levert te veel op om links te laten liggen.”

Bron: Beernink, P. K. (2021, 25 november). Multiculturele toppers als voorbeelden. Telegraaf. Geraadpleegd op 29 november 2021, van https://www.telegraaf.nl/financieel/1000996550/multiculturele-toppers-als-voorbeelden

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!