WPG Kindermedia

Ons verhaal vindt zijn oorsprong in het oud-verzetsblad Vrij Nederland. Een progressief weekblad, waar geestelijke ontwikkeling en verrijking voorop stonden. Door de jaren heen zijn we ons vanuit die gedachte blijven ontwikkelen. In Nederland en Vlaanderen stimuleren we inmiddels dagelijks miljoenen mensen te groeien in denken en doen. En dit blijven wij doen. In de geest van onze oprichters, voor generaties van de toekomst. Voor de komende jaren beoogt WPG verder te ontwikkelen naar het mediabedrijf van de toekomst. Ondernemend, innovatief en data gedreven met een wendbare organisatie, gehuisvest in het transparante mediahuis aan de Wibautstraat. Betrokkenheid, vakkundigheid en werkplezier zijn voor WPG (Kindermedia) onverminderd belangrijk.

WPG heeft een diepgewortelde missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij. En wij geloven dat vertellers hier een grote rol in spelen. Daarom maken wij hun verhalen groot, in de breedste zin van het woord. We selecteren verhalen en brengen deze via de meest geschikte dragers en kanalen naar de juiste doelgroepen. Dat gebeurt in iedere wenselijke vorm; op een traditionele manier en via innovatieve producten, leermiddelen, diensten en toepassingen, alles waar de doelgroep behoefte aan heeft. Dat doen we op onze eigen manier: ondernemend, met vakmanschap, dicht bij onze auteurs en hun verhalen.

Een werkdag bij WPG Kindermedia

De verkoopdienst bestaat uit 6 medewerkers: 2 binnendienstmedewerkers, 3 accountmanagers en 1 commercieel manager. Drie keer per week (op maandag, dinsdag en donderdag) starten we onze werkdag met een teammeeting waarbij iedereen aanwezig is. Op maandagen is dit overleg praktisch van aard: welke titels staan te verschijnen, welke mailings staan er gepland, wat zijn de belangrijkste werkzaamheden van deze week, wie moet nog even wat afstemmen met wie? Dinsdag en donderdag zijn de werkoverleggen meer commercieel van aard: hoe zetten we een auteur op de kaart? Wat doen we rondom Moederdag, sinterklaas, de cadeauperiode? Wat kunnen we verzinnen om een titel te ‘boosten’ etc. Verder werkt iedereen zelfstandig vanaf kantoor of vanuit huis en wordt aansluiting gezocht met klanten en collega’s, daar waar dat nodig is. Er wordt hard gewerkt en .  

Bij WPG Uitgevers werk je voor merken die zich inzetten voor een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij door de meest aansprekende verhalen, leermiddelen en diensten op zo breed mogelijke manieren naar onze doelgroepen te brengen, via onder andere boeken, tijdschriften, lesmethodes, podcasts, trainingen/e-learning. Wij zijn een creatieve en ambitieuze groep van mediamerken die streven naar maximale relevantie en betekenis.

Bij ons krijg je het vertrouwen om zelfstandig én samen te werken aan hoogwaardige en vernieuwende producten en diensten. We bieden ruimte voor een ondernemende en nieuwsgierige mentaliteit en investeren in je ontwikkeling. Bij WPG werk je in een inspirerende werkomgeving en positieve cultuur.

We zijn groot genoeg om je uit te blijven dagen en je te laten groeien binnen de organisatie. Klein genoeg zodat jij en je talent gezien worden.

Ben jij een enthousiaste stagiaire, leergierige starter of gepassioneerde professional? Ken jij je vak en wil jij jouw unieke blik inzetten voor WPG? Maak het verschil binnen onze organisatie, voor onze doelgroepen en de maatschappij. Draag bij aan het inspireren en ontwikkelen van de maatschappij.

Waarom samenwerken met Global People

We willen graag een afspiegeling van de maatschappij zijn en vanzelfsprekend ook dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Betrokkenheid, vakkundigheid en werkplezier zijn belangrijke pijlers voor onze medewerkers, maar op het stukje ‘afspiegeling van de samenleving’ hebben we nog een brug te slaan. Vandaar ook dat we aansluiting hebben gezocht bij Global People.

Geïnteresseerd geworden? Bekijk hier alle vacatures die Global People aanbiedt!

WPG Kindermedia Image
success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!