Dura Vermeer

165 jaar Dura Vermeer

Een huis bouwen, een weg aanleggen; wat we doen maakt ons als bouwbedrijf misschien niet onderscheidend. Maar de manier waarop je dat doet, bepaalt hoe lang je succesvol blijft. In ons geval al 165 jaar.

video thumb lazyloadnail

HART VOOR DE BOUW, OOG VOOR JOU

Als familiebedrijf draait het bij Dura Vermeer om relaties, in de eerste plaats die met jou. Wij geloven dat als jij goed in je vel zit, de resultaten volgen. Onze ruim 2.800 medewerkers geven ons een nationaal gezicht en een lokaal hart. Je vindt onze mensen van Rotterdam tot Hengelo en van Alkmaar tot Weert. Wat ze verbindt is de trots op hun vak, de drive om het maximale resultaat te behalen en bovenal de motivatie om dat samen te doen.

Wie je ook bent en waar je vandaan komt. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw: bij Dura Vermeer hebben we hart voor de bouw, en oog voor jou.

video thumb lazyloadnail

ONZE TRAINEESHIPS

Onze traineeships zijn de snelste weg naar een topfunctie binnen Dura Vermeer. In een bedrijf dat barst van de ambitie en behoort tot de top tien van meest innovatieve en duurzame bouwbedrijven van Nederland, word je intensief gecoacht, getraind en draai je mee op uitdagende en spraakmakende bouw- of infraprojecten. Jouw talent staat daarbij voorop. Maar we beoordelen je ook op een ’go that extra mile’ mentaliteit, ambitie en goede teamplayerskills.

WERKEN BIJ DURA VERMEER

Dat betekent in ieder geval dat we gedacht hebben aan een veilige werkomgeving, goede opleidingsmogelijkheden en kansen om te groeien. Wat dacht je van een jongerennetwerk, moderne verlofvormen en uitgebreid vitaliteitsprogramma? En verder:

• Een goed salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling.
• 43 verlofdagen met de mogelijkheid om dagen te verkopen.
• Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een standaard verzekering van alle werknemersrisico’s, pensioenregelingen, een extra aanvulling bij arbeidsongeschiktheid en een bijdrage voor het vakbondslidmaatschap.
• Een goede werk-privébalans dankzij soepele regelingen voor arbeidsduur, werktijden, thuiswerken en moderne verlofvormen voor onder meer ouderschap, calamiteiten, mantelzorg of een sabbatical.
• Voor verse vaders: 100% doorbetaling van je salaris tijdens je (aanvullende) geboorteverlof.
• Veel aandacht voor jouw groei, met onze eigen Dura Vermeer academie en een vergoeding in tijd en geld voor zowel vak- als loopbaangerichte opleidingen.
• Een smartphone en in veel gevallen een laptop van de zaak.
• Een vitaliteitsprogramma en een individueel keuzebudget voor duurzame inzetbaarheid.
• En last but not least: fijne collega’s die in een professionele omgeving zorgen voor een ongekend goede werksfeer!

DUS, HEB JIJ HART VOOR DE BOUW?

Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou! Neem contact op met de recruiters van Global People en bekijk hier alle vacatures die Global People aanbiedt!

Dura Vermeer Image
success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!