jul 05, 2019

FD – Advocaat van De Brauw wint diversiteitsprijs

FD – Advocaat van De Brauw wint diversiteitsprijs Image

Arbeidsrechtadvocaat Chiraz Muradin van De Brauw Blackstone Westbroek en ondernemer Kouros Falahi Firouzi hebben een award gekregen voor hun positie als ‘gekleurd’ rolmodel in ‘de traditionele corporale netwerken’. Ze kregen de prijs afgelopen weekend van een jury met daarin onder anderen SER-voorzitter Mariëtte Hamer. 

Chiraz Muradin (l.) en Kouros Falahi Firouzi namen zaterdag beiden een award in ontvangst. Foto: Joris Aben en Ilsoo van Dijk. 

Firouzi kreeg The Other Businessman award en Muradin die voor The Other Manager. Volgens organisatie The Other Network zijn er weliswaar ‘veel gekleurde professionals die hoge functies bekleden in het bedrijfsleven en de politiek, maar zijn ze veelal niet zichtbaar en schaars vertegenwoordigd in de traditionele corporale netwerken.’ De awards moeten daarin verandering brengen. 

In de top van de Zuidas 

De 34-jarige Amsterdammer Chiraz Muradin is senior associate in de arbeidsrechtpraktijk van het vooraanstaande advocatenkantoor De Brauw. Hij heeft een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en was er mede daarom ‘niet onmiddellijk van overtuigd dat er plek voor hem zou zijn bij het grootste en meest toonaangevende kantoor van het land: De Brauw Blackstone Westbroek’, zei hij afgelopen weekend in zijn speech. 

Aan het aanbod op de arbeidsmarkt ligt dat echter niet, stelde Muradin: ‘Circa 40% van de multiculturele studenten in Nederland kiest voor de studie rechten. Toch zie ik minder dan 5% terug in de advocatuur en nog minder in de top op de Zuidas.’ Niettemin werkt hij zelf al elf jaar voor De Brauw. 

Gevlucht uit Iran 

Kouros Falahi Firouzi (40) vluchtte op 8-jarige leeftijd vanuit Iran met zijn ouders mee naar Nederland. Hij belandde in de Utrechtse achterstandswijk Kanaleneiland. Maar dat belemmerde hem volgens de jury niet om een succesvolle keten van sportscholen op te zetten. Verder is Kouros grootaandeelhouder van een bedrijf dat zonnepanelen installeert. Tot slot is Kouros vanaf 2019 eigenaar van drie fysiotherapiepraktijken. 

Ga voor meer informatie over het event naar de pagina van Global People Awards.

Bron:
Advocaat van De Brauw wint diversiteitsprijs. (z.d.). FD.nl. Van https://fd.nl/ondernemen/1326688/advocaat-van-de-brauw-wint-diversiteitsprijs#:%7E:text=Arbeidsrechtadvocaat%20Chiraz%20Muradin%20van%20De,’de%20traditionele%20corporale%20netwerken’.

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents. Maar ben je actief op zoek naar een nieuwe carrière en wil je graag dat wij meedenken?
Upload dan je CV hier!